erfgoedcultuurnatuureconomieeten & drinkenluisterspelin de kijker

Naar aanleiding van de Week van de vrijwilliger (4 - 12 maart) - met als thema "Vrijwilligers versterken je buurt" -trokken we naar het stadsarchief van Sint-Truiden. Sedert een drietal jaar is hier een groep vrijwilligers aan het werk om het volledige archief te herpakken in zuurvrij papier. Omdat alle stukken daarvoor toch door hun handen moeten gaan, wordt meteen ook de staat van de collecties ge´nventariseerd. Een blik achter de schermen van het stadsarchief.

 

Naar aanleiding van 175 jaar geestelijke gezondheidszorg in Sint-Truiden bracht koningin Mathilde een bezoek aan de Asster Campus Melveren. Bij die gelegenheid werd ook de tentoonstelling "gewoon bijzonder gewoon" geopend. Een gesprek met algemeen directeur Jaak Poncelet over de evolutie binnen de psychiatrie en de definitie van geestelijk gezond zijn. EÚn van de deelnemende kunstenaars, Danny Vliegen, geeft toelichting bij zijn werk.

●●●

40 jaar geleden kwam Marie-Jeanne Colson via het "Withuis Voluntariaat" als lekenhelpster aan op het Indonesische eiland Flores. Dat resulteerde in vijf kindertehuizen, een meisjesinternaat, een boerderij en technische werkplaats.

Alle activiteiten werden inmiddels samen gebracht in de vzw De kinderen van Flores.

Meer informatie vind je hier. 

●●●

Gesprek ten huize van Johan Cottenie, Directeur NGO Federatie vzw (Vlaamse federatie van ngo's voor ontwikkelings-samenwerking). Over de rol van inzamelacties maar ook over het belang van handelsakkoorden, de neveneffecten van ontwikkelingshulp, samenwerking  met ondemocratische regimes en het belang van degelijke schoolopleiding.

●●●

       

 

 

technische faciliteiten

door productiehuis

 

T/A/Sbvba.be